Over Geluk Voor Beginners

Over geluk voor beginners:

Oude wijsheid voor nieuw geluk.

Alle lange tijd ben ik gefascineerd door geluk. Wat is het? En hoe kun je er meer van krijgen? Ik begon er een paar jaar geleden boeken over te lezen en merkte al snel dat de oude Grieken en Romeinen eeuwen geleden al over geluk en gelukkig zijn nadachten.

Als trainer zag ik dat veel technieken van deze oude filosofen nog steeds toepasbaar zijn. Sterker nog veel staan gewoon in de huidige management- en zelfhulpboeken. Maar dan iets anders en minder genuanceerd geformuleerd. Oftewel nieuwe wijn in oude zakken.

Ik raakte gefascineerd door de wijsheid van die oude zakken 😉 Waarom zouden we ons in ons dagelijkse leven niet meer laten leiden door mannen als Aristoteles, Marcus Aurelius of een recenter voorbeeld Arthur Schopenhauer?

We hoeven het wiel toch niet zelf uit te vinden? Als de beste en beroemde denkers uit onze geschiedenis al over de grote vraagstukken in ons leven hebben nagedacht, laten we dan profiteren van hun wijsheid.

Geluk voor beginners biedt praktische presentaties, workshops en voorstellingen die deze oude wijsheid vertaalt naar nu. Op deze site kun je kennis maken met bewezen technieken die het geluk bevorderen. Ook vind je hier de nuance, want wat blijkt? Een portie ongeluk is soms ook niet verkeerd.